E-Light IPL Tartós szőrtelenítés

Az E-Light csúcstechnológia az IPL gép legújabb és legeredményesebb fejlesztése, melyben az RF (rádiófrekvencia) és az IPL (villanófény) előnyei adódnak össze kiegészítve az SHR, azaz a Super Hair Removal technológiával.

A tartós szőrtelenítő kezelés a pulzáló fény és a rádiófrekvencia együtteseként kialakított fájdalommentes eljárás.
Ez az újfajta technológia hatékonyan távolítja el azon  nem kívánatos szőrszálakat is,melyekre a hagyományos IPL szőrtelenítés már nincs hatással.
Az IPL-SHR kezelés a hagyományos IPL eljáráshoz képest kellemesebb érzés és a kezelt bőrfelület sem sérül.

Hogyan is működik az IPL gép?

A kezelés alkalmával a kezelőfejből kibocsátott fényenergia a szőrszál kromofób pigment anyagában elnyelődik, hőenergiává alakul és az úgynevezett fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja.

A fényenergia minden esetben a kezelt felület legsötétebb részén nyelődik el,így a tartós szőrtelenítő kezelés akkor a legeredményesebb,ha világos a bőrszín és sötétek a szőrszálak.

 

Amit a szőr növekedési fázisairól tudni érdemes:
- Anagén (növekedési fázis)- Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melaninképződés fázisában van, ekkor tudunk eredményesen tartós szőrtelenítést végezni, hiszen a fényenergia ekkor jut el a szőrtüszőig.
- Katagén (átmeneti fázis)- A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni megfelelően, a kezelés nem hatékony ebben a fázisban.
- Telogén (nyugalmi fázis)- A szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban nem tud a fény eljutni a szőrtüszőhöz.

Hány kezelés szükséges, mikor érdemes elvégeztetni?
Mivel testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett anagén, azaz növekedési fázisban ezért a tartós eredmény eléréséhez 6-8 alkalomra van szükség, a kezeléseket 4-6 hetente ismételve.
A legideálisabb időszak szeptembertől-áprilisig tart, hiszen ilyenkor nincs kitéve bőrünk olyan erős napfénynek, mint a nyári időszakban.
Természetesen a kezelések utáni fényvédelemről ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk!

E-Light IPL Tartós szőrtelenítés